Waarom moet ik schoon zijn?

Coverafbeelding van: Waarom moet ik schoon zijn?

Trefwoord(en)
lichaam
gezond
dagelijks leven
weetjes

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

Handen wassen, tanden poetsen, in bad gaan: soms hebben kinderen er helemaal geen zin in. Zo liegt Noa dat ze haar handen al gewassen heeft wanneer ze van de wc komt. Haar mama vertelt haar over de bacteriën die ze zo kan wegwassen. Adam wil niet in bad en dus vuil in zijn bed kruipen. Zijn papa legt uit dat zijn bed dan ook zal gaan stinken, en niet fijn meer zal zijn om in te slapen. Alex wil dan weer elke dag hetzelfde shirt aandoen. Maar zijn beste vriend wil dan niet meer met hem in een tent spelen, want Alex stinkt.

Deze voorbeelden zijn zeer herkenbaar en de oplossingen zijn helder. Zo kunnen kleuters en lagere schoolkinderen op een duidelijke manier antwoord krijgen op vragen waar ze mee zitten. Ze hebben immers altijd bedenkingen bij dingen die ze niet graag doen. De volwassenen in dit boek gebruiken de juiste argumenten om de kinderen weer zin te doen krijgen in wassen of tanden poetsen. Bij elke situatie wordt de lezer aangezet om mee te denken en volgt er een kadertje met ‘goed om te weten’.
Na de verhalen volgen nog tips over wat je moet doen om jezelf schoon te houden en waarom het zo belangrijk is om schoon te zijn, boeken voor als je er meer over wil weten en links naar filmpjes. Het boek sluit af met een lijstje moeilijke woorden die in de verhalen vet gedrukt werden en een register. Kleurrijke, diverse illustraties brengen alles luchtig in beeld.
Een boek vol typische kindervragen over hygiëne, met vlotte en bruikbare antwoorden.

Mik Ghys - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Kay Barnham

Illustrator
Patrick Corrigan

Uitgeverij
Schoolsupport (Ars Scribendi)   
Corona   


Jaartal
2023

ISBN
9789464391039

Aantal pagina's
32

Prijs
€19,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Why do I have to keep clean

Vertaler(s)
Aline Ulehake