Waarom moet ik naar school?

Coverafbeelding van: Waarom moet ik naar school?

Trefwoord(en)
school
dagelijks leven
weetjes

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

‘Waarom moet ik naar school?’ Dat is een vraag die veel kinderen zich stellen. Dit boek probeert daar een duidelijk antwoord op te geven. Er wordt telkens een familiesituatie geschetst waarin een kind niet naar school wil. De reden daarvoor wordt besproken en er komen argumenten om het kind toch met plezier naar school te laten gaan. Zo wil Emma liever thuis blijven om te spelen. Maar hoe moet dat dan als haar vriendjes wel naar school gaan en haar ouders gaan werken? Wie speelt dan mee? Carmen wil niet naar school omdat de juf de vorige dag boos was op haar. Maar oma is er zeker van dat als Carmen goed luistert naar de juf, die niet meer boos zal moeten zijn. Adam wil volgende week niet meer naar school omdat hij denkt dat elke week hetzelfde is. Maar wanneer mama uitlegt dat hij elke week nieuwe dingen zal leren, wil hij toch weer gaan.
Deze voorbeelden zijn zeer herkenbaar en de oplossingen zijn helder. Zo kunnen kleuters en lagere schoolkinderen op een duidelijke manier antwoord krijgen op vragen waar ze mee zitten. Ze hebben immers altijd bedenkingen bij dingen die ze niet graag doen. De volwassenen in dit boek gebruiken de juiste argumenten om de kinderen weer zin te doen krijgen in school. Bij elke situatie wordt de lezer aangezet om mee te denken en volgt er een kadertje met ‘goed om te weten’.
Na de verhalen volgen nog tips over wat je moet doen wanneer je naar school gaat, boeken voor als je er meer over wil weten en links naar filmpjes. Het boek sluit af met een lijstje moeilijke woorden die in de verhalen vet gedrukt werden en een register. Kleurrijke, diverse illustraties brengen alles luchtig in beeld.
Een boek vol typische kindervragen over school, met vlotte en bruikbare antwoorden.

Mik Ghys - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Kay Barnham

Illustrator
Patrick Corrigan

Uitgeverij
Schoolsupport (Ars Scribendi)   
Corona   


Jaartal
2023

ISBN
9789464391046

Aantal pagina's
32

Prijs
€19,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Why do I have to go to school

Vertaler(s)
Aline Ulehake