Waarom moet ik gezond eten?

Coverafbeelding van: Waarom moet ik gezond eten?

Trefwoord(en)
eten
gezond
dagelijks leven
weetjes

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

Gezond eten is belangrijk, maar kinderen hebben er soms geen zin in. Zo wil Mo graag elke dag pizza eten, Iris wil chips en donuts, Emir lust geen groente en fruit, Julia en Floor willen frisdrank en Sofie heeft geen tijd voor een ontbijt. Gelukkig kunnen hun ouders op een heldere manier uitleggen waarom deze dingen niet goed zijn voor hun gezondheid. Ze geven de juiste argumenten zodat hun kinderen beter begrijpen wat het betekent om gezond te eten.
Alle voorbeelden zijn zeer herkenbaar en de oplossingen zijn helder. Zo kunnen kleuters en lagere schoolkinderen op een duidelijke manier antwoord krijgen op vragen waar ze mee zitten. Ze hebben immers altijd bedenkingen bij dingen die ze niet graag doen. De volwassenen in dit boek gebruiken de juiste argumenten om de kinderen te laten inzien wat gezond eten betekent. Bij elke situatie wordt de lezer aangezet om mee te denken en volgt er een kadertje met ‘goed om te weten’.
Na de verhalen volgen nog tips over wat je moet doen om gezonde keuzes te maken, boeken voor als je er meer over wil weten en links naar filmpjes. Het boek sluit af met een lijstje moeilijke woorden die in de verhalen vet gedrukt werden en een register. Kleurrijke, diverse illustraties brengen alles luchtig in beeld.
Een boek vol typische kindervragen over gezond eten, met vlotte en bruikbare antwoorden.

Mik Ghys - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Kay Barnham

Illustrator
Patrick Corrigan

Uitgeverij
Schoolsupport (Ars Scribendi)   
Corona   


Jaartal
2023

ISBN
9789464391053

Aantal pagina's
32

Prijs
€19,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Why do I have to eat healthy food?

Vertaler(s)
Aline Ulehake