Waarom je meestal gek bent op

Coverafbeelding van: Waarom je meestal gek bent op

Trefwoord(en)
weetjes
gezin
lichaam
relaties

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Het boek is opgedeeld in acht onderdelen en bevat onderwerpen over de mensen om je heen, je gezin, je ouders, je vrienden, de liefde, je lichaam, seks en een aantal weetjes over minder leuke dingen. Achteraan zijn nog enkele websites vermeld waar nog meer informatie kan gevonden worden. Een register sluit het boek af.

Elk item uit een thema bevat een dubbele pagina waarin informatie over het item wordt gegeven. Er staan ook telkens nog extra ‘wist je dat’-jes. De opmaak is kleurrijk en uitnodigend om in te bladeren en te lezen. Regelmatig kan de lezer een opdrachtje uitvoeren in verband met het onderwerp waarover wordt verteld. De onderwerpen geven een antwoord op dingen waarover jonge kinderen zich vragen kunnen stellen of die hen onzeker maken. De teksten zijn duidelijk en in een makkelijk leesbare taal geschreven. Ze willen de jonge lezer vooral geruststellen dat alles wat er gebeurt rondom of met hem/haar eigenlijk heel normaal is en er dus geen reden is tot ongerustheid.
Een boekje in klein formaat dat twijfelende of onzekere kinderen – en wie is dat nooit eens? – duidelijk maakt dat wat ze ervaren, om zich heen zien of meemaken, eigenlijk niets is om te twijfelen of je onzeker over te voelen.

Pol Van Damme - september 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Esther Walraven

Illustrator
Elly Hees   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2018

ISBN
9789000362370

Aantal pagina's
109

Prijs
€15,99