Waarom het nooit bananen regent

aanrader Coverafbeelding van: Waarom het nooit bananen regent

Trefwoord(en)
poëzie
leven
emoties

Genre
poëzie

Vanaf
9 jaar

In bed voor je jarig bent
wikkel je al met veel plezier
de dag van morgen uit het papier.
Met deze speelse woorden opent het eerste gedicht ‘Jarig’ uit deze vuistdikke bundel vol verrassende poëzie van de meester-poëet Billiet.
De originele, zeker tot de verbeelding sprekende titel komt uit het allerlaatste gedicht.
Daartussen verwonder je jezelf van het ene gedicht na het andere, vaak met een lichte glimlach om je lippen. Billiet goochelt met woorden, hij haalt ze uit hun context, maakt verrassende zinsconstructies, verbuigt, vervoegt, rijmt, verzint, … Elk gedicht is een helder pareltje dat je aanspreekt op je eigen verbeelding en emotie.
De 93 gedichten zijn netjes verdeeld in gebruiksvriendelijke hoofdstukken: Vader en moeder, Mijn broer en zus, Oma en opa, Ikke!, Allemaal beestjes, Bomen over bomen, Denkend aan school, Zo’n mooie wereld en Vrienden en liefjes. Een aantal gedichten werden nooit in boekvorm gepubliceerd, 14 in totaal. De andere gedichten verschenen doorheen de jaren – tussen 1979 en 2018 – in diverse bundels.
Dit is dus een niet te missen verzameling van oud en nieuw werk om ‘U’ tegen te zeggen.
Paul Verrept voegde daar al even poëtische beelden aan toe en gaf het geheel passend vorm. Zijn prenten, meestal dromerig, soms raak maar altijd verrassend en tot de verbeelding sprekend, kloppen perfect bij de gedichten. Zij illustreren niet enkel, maar associëren meesterlijk op de woorden en voegen er zo een gevoelige laag aan toe.
Het geheel is een stevige bundel om niet te missen voor jong én oud.
Daarom zonder twijfel een aanrader!

Eric Vanthillo - februari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Daniel Billiet   

Illustrator
Paul Verrept   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462915060

Aantal pagina's
137

Prijs
€19,95