Waarom een okapi witte sokken draagt

Mocht je denken dat er al genoeg non-fictie kinderboeken bestaan over dieren, dan heb je Waarom een okapi witte sokken draagt duidelijk nog niet bekeken. Met een frisse kijk op de dierenwereld nemen auteur Cath Ard en illustrator Greer Stothers (hun beide inbreng is essentieel) je mee op reis door een oase van kleur.
Het boek begint met een inhoudstafel die laat zien dat de informatie netjes is opgedeeld in overzichtelijke hoofdstukken. Doorheen het boek blijft die informatie toegankelijk en wordt ze in behapbare hoeveelheden aangeboden. Zo leer je meer over de reden dat sommige dieren felgekleurd en anderen juist donker zijn, wat strepen en vlekken betekenen en waarom jongen er anders uitzien dan hun ouders. Hoewel wat Ard vertelt bijzonder interessant is, gaan de illustraties toch echt met alle aandacht lopen. Niet verwonderlijk aangezien het onderwerp kleur is. Blader even door het boek en je begrijpt meteen wat ik bedoel. De kleuren springen van de bladzijden af en de dieren zien er realistisch (en toch enigszins (kind)vriendelijk) uit.
Waarom een okapi witte sokken draagt is een boek dat vanaf het moment dat je het openslaat als vuurwerk in je gezicht spat. Prachtig, kleurrijk en nog lang nazinderend.

Mathilde Lemm - oktober 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Cath Ard

Illustrator
Greer Stothers

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2021

ISBN
9789002274022

Aantal pagina's
63

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Kaleidoscoop of Creatures

Vertaler(s)
Saskia Martens