Waar zijn mama’s billen?

Coverafbeelding van: Waar zijn mama’s billen?

Trefwoord(en)
dieren
zoektochten
savanne

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Ziggy is een kleine zebra die altijd honger heeft. Hij graast de hele dag door, zelfs als er heel veel andere zebra’s om hem heen staan. Toch vindt hij steeds zijn mama terug, want ze heeft net als hij zigzagstrepen op haar billen. Op een dag hapt Ziggy per ongeluk in de staart van een andere zebra. Die slaat alarm want hij denkt dat ze aangevallen worden door een leeuw. Alle zebra’s rennen in paniek weg, net als alle andere dieren in de buurt. Plots is Ziggy helemaal alleen. Hij moet op zoek naar zijn mama en bekijkt daarvoor heel wat billen op de savanne. Telkens vraagt hij of iemand weet waar de zebra’s gebleven zijn, maar niemand kan hem helpen. Tot hij uiteindelijk de zebrakudde terugvindt. En zijn mama.

Met een speelse rijmende tekst wordt het avontuur van Ziggy vrolijk verteld. Zijn zoektocht naar zijn mama loopt immers langs heel veel billen: de dikke, stinkende, harige van de leeuw; de gladde, vieze van het nijlpaard; de smalle, grote van de giraf en nog vele andere. Maar alles loopt goed af wanneer Ziggy de zebrakudde terugvindt. Tussen al die zebra’s kan de lezer ook snel Ziggy’s mama vinden, door de zigzagstrepen.
De grote illustraties tonen de uitgestrekte savanne en zijn bewoners, waarbij heel wat kleine dieren het geheel compleet maken. Ze duiken geregeld op in de bladvullende illustraties: een slang, een muisje, een stokstaartje of een vlinder. Ze zorgen tijdens het voorlezen voor een kleine zoekopdracht.
Een grappige zoektocht boordevol dierenbillen.

Mik Ghys - november 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Jonny Leighton

Illustrator
Mike Byrne   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2022

ISBN
9789048320400

Aantal pagina's
30

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Which Bum’s Mum’s?

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal