Waar zijn alle stemmen?

Jules wordt 110 en daar hoort een groot dorpsfeest bij. Maar niemand ziet de jarige echt staan. De wereld raast maar door. Enkel zijn kleindochter Lina merkt hem en zijn 2 verschillende sokken op. Jules houdt zich liever afzijdig en gaat liefst zijn eigen gang. Maar op het moment dat hij de kaarsen uitblaast, en de woorden biets, gap en jatmous uitspreekt, gebeurt er iets onverwachts… Iets magisch… Iets met zijn stem. Of beter: met alle stemmen van de mensen rondom hem.
Het verhaal krijgt hier een verrassende en onverwachte wending via een magiër en een verhaal over de redding van een walvis en stevent af naar een meer dan deugddoend einde. Een jaar later als hij 111 wordt, komt alles weer goed. Hoewel, Jules betaalt er wel zijn prijs voor…

Dit innemende verhaal lees je in het boek en hoor je op de cd als expressief hoorspel. De oude Jules wordt met veel warme sympathie vertolkt door Fred Van Kuyk. Maar ook de andere stemmen van o.a. Tania Van der Sanden, Peter De Graef, Jos Verbist, en vele anderen, kloppen perfect bij hun personage. De combinatie van beiden, boek en cd, leidt ongetwijfeld tot boeiende verhaal-momenten voor jong en oud.
De illustraties van Astrid Verplancke dragen hiertoe in hoge mate bij. Zij schildert, tekent en kleurt vol beweging en met een grote expressie figuren van vlees en bloed die de realiteit ver overstijgen. Haar brute stijl imponeert. Zo werken de prenten op je gemoed en spreken ze je aan op je onbewuste. Knappe illustraties en mooie bladspiegels waarbij de vormgever, Dries Desseyn, niets aan het toeval heeft overgelaten.

Eric Vanthillo - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Emi Catteeuw   

Illustrator
Astrid Verplancke   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2018

ISBN
9789462913615

Aantal pagina's
62

Prijs
€18,95


Aantal CD's
1

Duurtijd
26:27

Verteller
Fred Van Kuyk

Componist
Frederick De Clercq