Waar mijn vrienden wonen

Coverafbeelding van: Waar mijn vrienden wonen

Trefwoord(en)
stad
wonen
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Een jongetje wandelt van school naar huis en vertelt over de wijk waarin hij woont. Hij woont er natuurlijk niet alleen. Ook Ana Lucia van om de hoek (wat overigens geen achternaam is) woont er en Carlos Alberto van hiernaast. Hij neemt de lezer mee op stap door zijn kleurrijke wijk en brengt ze tot leven.

Het gebeurt niet al te vaak dat Portugese kinderboeken naar het Nederlands worden vertaald. Waar mijn vrienden wonen is een terechte uitzondering. Het opzet is niet helemaal duidelijk. Maar dat hoeft ook niet. De geringe tekst en verhaallijn nodigen uit om te fantaseren en in gesprek te gaan met je kind. Dat de prenten meer vertellen dan in de tekst te lezen valt, maakt het des te leuker om samen op zoek te gaan naar het verhaal. Laat ze vertellen wat ze denken dat de andere figuurtjes op de prenten aan het doen zijn. Hebben ze zelf ook vriendjes op loopafstand wonen? En langs welke plekken wandelen of fietsen ze op weg naar school?
Waar mijn vrienden wonen is geen typisch prentenboek en vraagt inzet van de (voor)lezer maar dat maakt dat het boek voor zijn doelpubliek erg bijzonder is.

Mathilde Lemm - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Claudio Thebas   

Illustrator
Violeta Lopiz   

Uitgeverij
Tiptoe Print   


Jaartal
2020

ISBN
9789463880534

Aantal pagina's
26

Prijs
€18,50


Vertaald uit
Portugees

Originele titel
Amigos do Peito

Vertaler(s)
Annelies Beck