Waar is teckel Moos?

Coverafbeelding van: Waar is teckel Moos?

Trefwoord(en)
honden
treinen
zoekboeken

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Mees en zijn hond Moos moeten op reis met de trein. Moos springt snel op de trein en even later volgt Mees. Maar waar is Moos gebleven? Zit hij in de wagon met de hondenshow? Of is hij doorgelopen naar de wagon met het magazijn? Misschien zit hij al in de volgende wagon, bij het circus? Of de volgende, met het zwembad? Telkens opnieuw zoekt Mees in een volgende wagon naar zijn hond, maar die is steeds onvindbaar. Tot de trein aankomt in het eindstation en Mees uitstapt. Gelukkig zit Moos daar braaf te wachten. Waar zat hij toch de hele tijd?

Die vraag mag de lezer oplossen. In elke prent kan je op zoek gaan naar Moos, en naar 5 andere voorwerpen die onderaan de pagina getekend staan. Heb je er na het zoeken van Moos en al die andere voorwerpen nog niet genoeg van, dan kan je op de laatste bladzijden nog zoekopdrachten vinden. Want piraat Visgraat heeft zijn kostbaarste bezittingen verstopt in de trein en kan ze niet meer terugvinden. Zo kan een nieuwe zoektocht starten.
De grote prenten tonen telkens 1 wagon van de trein, die overspoeld werd met activiteiten en voorwerpen rond een bepaald thema: circus, zwembad, restaurant, piratenschip en nog andere fantasierijke invullingen. Er valt heel wat te ontdekken in de tekeningen, want ze zitten boordevol actie. Komt daarbij de zoektocht naar Moos en de vijf voorwerpen en je kan heel wat tijd gebruiken om elke illustratie te onderzoeken. De vele details zorgen voor grappige illustraties die je aandacht vasthouden.
Een speels en vrolijk zoekboek over een fantasierijke zoektocht in een trein.

Mik Ghys - maart 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Delano van der Geest   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2024

ISBN
9789044853599

Aantal pagina's
25

Prijs
€18,95