Waar is Polle Poes?

Coverafbeelding van: Waar is Polle Poes?

Trefwoord(en)
zoekboeken
zoektochten
huisdieren

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Wanneer Nova van haar papa de opdracht krijgt om hun huisdier Polle Poes eten te geven, ontdekt Nova dat ze hem nergens in huis kan vinden. Ook bij de buren met het aquariumhuis en de buren van het boevenhuis is hij niet te vinden. Ook niet bij de uitvinders die verderop in de straat wonen en niet in het heksenhuisje. Zelfs niet bij de gamers en de bouwers aan het einde van de straat. Misschien bij het huis dat ruikt naar drakenpoep? Of in het kinderhotel? Of bij de astronaut? Polle Poes is nergens te vinden en Nova keert terug naar huis. Even later kleppert het kattenluikje en daar is Polle Poes. Nova is dolgelukkig en geeft Polle Poes onmiddellijk eten, want hij zal wel uitgehongerd zijn. Maar is dat zo?

Samen met Nova ga je op zoek naar Polle Poes. Al snel zie je dat Polle Poes op elke grote prent iets te eten gevonden heeft, waardoor het einde van het boek, wanneer Nova denkt dat Polle Poes uitgehongerd is, heel grappig is. Grote prenten over twee bladzijden laten je mee genieten van de zoektocht van Nova. En er valt heel wat te ontdekken op elke illustratie. Niet alleen Polle Poes zit verstopt in de tekening, je kan ook nog op zoek gaan naar twee agenten die twee boeven achtervolgen, een roze theepot, een vogel met een groene rugzak en een spin in een spinnenweb. Die kan je ook bewonderen op de schutbladen voor- en achteraan het boek. Als je die allemaal op elke prent gevonden hebt, krijg je op de voorlaatste bladzijde nog 12 vragen voorgeschoteld waardoor je opnieuw op zoek moet. Op de dubbele pagina daarna staan de oplossingen van die vragen.
De illustraties zijn gezellig rommelig en zitten uiteraard boordevol details. De tekst is beperkt en werkt vooral met de herhaling ‘Polle! Polle! Waar is Polle Poes?’. Die tekst zal al snel mee geroepen worden door je luisteraars bij elke nieuwe prent zodat een nieuwe zoektocht kan beginnen.

Mik Ghys - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Marijke Klompmaker   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2023

ISBN
9789047633068

Aantal pagina's
29

Prijs
€17,99