Waar is de taart? – Maxi-editie

Van het woordloze prentenboek ‘Waar is de taart’, voor het eerst verschenen in 2004, is er nu een Maxi versie. En verbazend Maxi is dit boek écht wel: 34 x 39 cm. Het past in geen enkel boekenrek. Maar geen nood, dit boek hoeft niet in een rek opgeborgen te worden. Want kinderen groot en klein (en volwassenen) zullen zich beurt na beurt en pagina na pagina verwonderen over zoveel tekenlust en -plezier. Een boek dus dat altijd ergens in de buurt mag en zal liggen.
Het boek werd in 2005 terecht bekroond met een Zilveren Penseel voor best geïllustreerde kinderboek en won in datzelfde jaar de Woutertje Pieterse Prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige jeugdboek.
Voor wie nog niet vertrouwd is met dit originele werk boordevol fantasie: het avontuur begint met mijnheer en mevrouw hond die zich verheugen op een lekkere taart. Maar daar denken de ratten anders over. Zij stelen de taart en gaan ermee op de loop. Ondertussen zie je in het bos en in de wijde omgeving tal van andere dieren en het begin van vele verhaallijntjes. Op de volgende 11 prenten die telkens een dubbele pagina groot zijn zie je hoe de ratten hun achtervolgers steeds te slim af zijn, maar ook hoe het de andere dieren vergaat… Te veel om op te noemen, te veel om in één keer te ontdekken.
Tjong-Khing slaagt erin om vele boeiende verhalen te vertellen zonder één woord en dat allemaal door elkaar heen, en het toch overzichtelijk te houden. Een concept om U tegen te zeggen!
Deze Maxi-versie geeft het geheel wat het nodig heeft: vooral veel ruimte om uren te ontdekken, te verzinnen, te zoeken, te vinden, te fantaseren, terug te bladeren, te verwonderen, …

Bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs in 2005.
Bekroond met een Zilveren Penseel in 2005.

Eric Vanthillo - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Thé Tjong-Khing   

Illustrator
Thé Tjong-Khing   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401469074

Aantal pagina's
30

Prijs
€17,99