Waar is de kat?

aanrader Coverafbeelding van: Waar is de kat?

Trefwoord(en)
huisdieren
bang
verstoppen
zoektochten

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Kat heeft een goed leven bij de tante van Olivia. Maar wanneer Olivia zelf op bezoek komt, verschuilt Kat zich. Want Olivia wil spelen, liefst met Kat. En daar heeft Kat helemaal geen zin in. Tot Olivia doodmoe van het zoeken een dutje gaat doen. Dat wil Kat ook wel…

Wat een heerlijk herkenbaar verhaal. Niet alle huisdieren zijn gek op bezoek. En dat is zeker waar voor deze kat. Hij verschuilt zich op de meest gekke plekken en elke keer wanneer Olivia ergens zoekt, heeft Kat al een nieuwe plek gevonden. Zo loopt er een rode draad doorheen het boek, waarbij Olivia elke plek onderzoekt die Kat net verlaten heeft. Grappig om te volgen. En op het einde van het verhaal kan je je afvragen of Kat echt weg wou of er zelf ook een spelletje van maakte.
Heel deze zoektocht wordt knap in beeld gebracht met sobere lijnen en zachte kleuren. De tekst in speelse groene letters leest prettig voor en laat Olivia volop aan het woord tijdens haar zoektocht. De verstopplekken van Kat zijn origineel en de manieren waarop hij zich verstopt zijn erg grappig. Dat is ook te zien op de schutbladen van het boek, die vol verstopte katten staan. Dat maakt het hele boek zo leuk om voor te lezen, en zo herkenbaar voor kattenliefhebbers. Een fijne aanrader.
Een vrolijk verhaal over een kat die geen bezoek wil.

Mik Ghys - februari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Eva Eland   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2024

ISBN
9789025885830

Aantal pagina's
25

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Where is the Cat?

Vertaler(s)
Eva Eland