Waar is de draak?

Coverafbeelding van: Waar is de draak?

Trefwoord(en)
ridders
draken
zoektochten

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

De koning heeft een draak gezien en stuurt drie ridders op pad om de draak te verslaan. Dan kan de koning naar bed en rustig slapen. De drie ridders trekken in een donkere nacht op pad, op zoek naar de draak. Ze denken dat ze die meteen zullen herkennen, maar vergissen zich keer op keer. Ze vinden tal van slapende dieren en zelfs vikingen, die hen telkens in de war brengen. Na een hele tijd zijn ze het zoeken beu. Ze zijn ervan overtuigd dat de draak al lang op de vlucht geslagen is en keren terug naar het paleis. Maar klopt dat wel?

Leo Timmers zorgt voor prachtige nepdraken, die elke lezer/kijker in de war brengen. Telkens wanneer een schaduw een prachtige draak laat zien, blijkt er in het licht iets anders te zien. Slapende konijnen, met lange uitstekende oren en veel wortelen. Of vogels in een boom, met open bekken. Zelfs de slapende vikingen met hun boot vol schatten zijn in het donker een geloofwaardige draak. Tijdens de zoektocht van de ridders maken ze zelf ook nog heel wat mee. Ze struikelen, vallen in het water of slaan op elkaars hoofd. Daardoor krijgt hun zoektocht iets komisch: ze blunderen zelf en slagen er ook niet in om een draak te herkennen. Iets wat de lezer wel kan.
De tekst is eenvoudig en beperkt, zodat alle aandacht naar de donkere illustraties getrokken wordt. En zelfs in het donker zitten boeiende details.
Een heerlijk kijkboek voor jonge drakenjagers die van humor houden.

Mik Ghys - november 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Leo Timmers   

Illustrator
Leo Timmers   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2019

ISBN
9789045124049

Aantal pagina's
30

Prijs
€16,99