Waar het licht is

aanrader Coverafbeelding van: Waar het licht is

Trefwoord(en)
verliefd
psychische problemen

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Theodore en Violet ontmoeten elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school. Theodore praat Violet veilig van de kant weg maar nadien is iedereen ervan overtuigd dat Violet Theodore heeft gered, omdat hij zo’n onberekenbare jongen is. Theodore wil dat gerucht niet rechtzetten om Violets geheim niet te verraden. Violet ondergaat alle commotie en voelt zich op een speciale manier aangetrokken tot Theodore, die sinds die gebeurtenis steeds binnendringt in haar leefwereld. Ze trekken steeds meer met elkaar op en Theodore geeft Violet terug zin in haar leven. Wanneer ze hun liefde voor elkaar toegeven, betekent dat voor Violet het begin van een mooie toekomst samen. Maar Theodore ziet dat anders. Hij neemt dan ook een beslissing die Violet niet verwacht maar uiteindelijk wel begrijpt.

Een aangrijpend verhaal over een jongen met een bipolaire stoornis die nooit de juiste hulp gekregen heeft. Zijn drang naar vergetelheid, naar niet-zijn, wordt steeds groter, ook al wordt hij verliefd op Violet. Hij vindt het zijn taak om haar weer op het goede spoor te krijgen en haalt daar voldoening uit. Dit zijn geloofwaardige personages in een ontroerend liefdesverhaal. Daarbij spreekt hun zoektocht naar originele plekken in Louisiana erg tot de verbeelding. Hoe gekker of hoe kleinschaliger het gebeuren, hoe belangrijker het wordt in de groei van hun relatie.
Beide personages komen afwisselend aan het woord, zodat je hun gemoedstoestand perfect kan volgen. Daardoor voel je hoe onafwendbaar het einde van dit boek is, ook al hoop je dat het anders zal aflopen. Een sterk verhaal dat je weer het belang van kleine dingen leert waarderen. Een aanrader.

Winnaar van de Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen 2017.

Mik Ghys - september 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Jennifer Niven   

Uitgeverij
Moon   


Jaartal
2015

ISBN
9789048821785

Aantal pagina's
326

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
All the Bright Places

Vertaler(s)
Aleid van Eekelen-Benders