Vuurtje en de dikke steen

Coverafbeelding van: Vuurtje en de dikke steen

Trefwoord(en)
vuur
vergeten
tijd
herinneringen
slapen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Catharina Valckx schreef en tekende een bijzonder verhaal vol verbeelding over tijd, vergeten en herinneren.
Hoofdpersonage is een grote steen die na wel honderdduizend jaar ontwaakt. Vuurtje, het meisje met het haar als brandend vuur, en haar kat Rikki zitten op de steen als hij ontwaakt. De steen is heel wat vergeten. Hoe kersen smaken bijvoorbeeld. Vuurtje zal ze hem terug laten proeven. Ondertussen hebben ook Bogota de schildpad en het wolkje zich bij hen gevoegd. Van de schildpad herinnert de steen zich nog wel wat. En van de wolk en de regen herinnert hij zich alles nog. Wat later is het weer tijd om terug in slaap te vallen. Voor de volgende honderduizend jaar. En Vuurtje, Rikki en Bogota die weten waar ze gaan slapen vannacht…

Dit originele prentenboek verrast zijn (voor)lezers en kijkers, jong en oud, erg.
De vlotte prenten in aangename kleuren vertellen het verhaal op een licht naïeve wijze. Het gemak waarmee alles gebeurt doet je geen vragen stellen. Het tegendeel is waar: je neemt alles voor waar aan en mijmert zelf over tijd en verleden, over herinneren en over vergeten.
De tekst die het verhaal stuurt is beknopt. Korte zinnetjes vertellen de essentie, de rest verzin je er met gemak zelf bij.

Eric Vanthillo - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Catharina Valckx   

Illustrator
Catharina Valckx   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2021

ISBN
9789045125756

Aantal pagina's
38

Prijs
€16,99