Vuurstorm – Adem, deel 3

Skye, besmet met een dodelijk virus, is vastbesloten om de Vultures te infiltreren en zodoende met hen af te rekenen. Haar vrienden staken hun zoektocht naar Civitas om hun vriendin achterna te gaan. Maar alles loopt toch weer niet zoals voorzien. De vrienden moeten al hun vaardigheden bovenhalen om klimaatstormen en vreemde, gemuteerde diersoorten te overwinnen. En dan gebeurt er nog iets totaal onverwachts.

Dit is het derde deel uit de reeks ‘Adem’ over een groepje vrienden die vastbesloten zijn alle problemen op hun weg te overwinnen om hun doel – Civitas – te bereiken. Net als in vorige delen willen ze ook voor anderen zorgen en brengt hen dat in grote problemen. De gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op waardoor de lezer geboeid blijft. Toch valt het niet te ontkennen dat er enkele ietwat minder geloofwaardige zaken voorkomen die hen allemaal in levensgevaar brengen maar telkens op het allerlaatste nippertje worden vermeden.
Het verhaal wordt door een alwetend auteur verteld vanuit het standpunt van verschillende personages.
De personages van de jongeren worden levensecht beschreven waarbij ook hun gevoelens niet achterwege blijven.
Het geheel ademt wel een erg donkere en weinig bemoedigende toekomst van de aarde en haar bewoners. Hopelijk blijft het fictie waarin de lezer zich een hele tijd kan verliezen. Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - augustus 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Nico De Braeckeleer   

Uitgeverij
Bakermat   


Reeks
Adem

Jaartal
2019

ISBN
9789059246850

Aantal pagina's
316

Prijs
€15,95