Vuurdoop – Verborgen krachten, deel 1

Coverafbeelding van: Vuurdoop – Verborgen krachten, deel 1

Trefwoord(en)
magie
vluchten
heksen
strijd

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Bij een ochtendlijke zonsverduistering raakt Mare in de ban van een verhalenverteller. Als ze de man later opnieuw ontmoet, beweert die dat Mare bijzondere krachten heeft en nodigt haar uit hem op te zoeken in zijn huis. Als ze een dag later op die uitnodiging ingaat, ontmoet ze Nick die eveneens uitgenodigd blijkt. Hij doet nogal hooghartig en Mare is woest als hij wél zijn bijzondere kracht kan oproepen en zij niet. Dan gebeuren er onverwachte dingen en Mare raakt verzeild in een vreemde strijd waardoor zij en Nick in levensgevaar raken. En wat is haar bijzondere kracht eigenlijk?

‘Vuurdoop’ is het eerste deel van de reeks ‘Verborgen krachten’. In dit eerste verhaal maakt de lezer kennis met enkele personages die bijzondere krachten blijken te hebben en die in dienst stellen van het Goede om mensen te beschermen. Uiteraard is er dan ook het Kwade waartegen moet gestreden worden. In eerste instantie is het Kwade niet dadelijk herkenbaar maar dat wordt duidelijk in de loop van het verhaal. Het personage dat het meest is uitgewerkt is dat van Mare. Het verhaal wordt vanuit haar standpunt verteld, in de ik-vorm. De lezer weet dus enkel wat Mare meemaakt, denkt en doet. Zij vindt Nick nogal hooghartig, maar zal haar beeld doorheen het verhaal wel moeten bijstellen. Andere personages blijven eerder op de achtergrond. Met een moeder die zich een beetje in de ‘wicca’-wereld thuis voelt en een vader die zich met zuivere wetenschap bezighoudt.
Het verhaal lijkt wat op ‘Kronieken van de onderwereld’ van Cassandra Clare. Ook daarin ontdekt een gewoon meisje haar bijzondere kracht die ze inzet voor het Goede, al zijn er in die verhalen veel meer bijzondere wezens met bijzondere krachten. ‘Vuurdoop’ lijkt dan een versie voor een jongere doelgroep. Het verhaal is een afgerond geheel en goed voor een aantal uren ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - mei 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Christien Boomsma   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2015

ISBN
9789051164244

Aantal pagina's
220

Prijs
€14,95