Vrolijk kerstfeest, Guus

Coverafbeelding van: Vrolijk kerstfeest, Guus

Trefwoord(en)
Kerstmis

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Hond Guus vindt Kerstmis niet leuk. De kerstversiering niet, de kerstliedjes niet en de kriebelige kersttruien niet. Zelfs sneeuw en kusjes onder de maretak vindt hij niet leuk. Daarom bijt hij liefst alles stuk. Tot hij bedenkt dat Kerstmis niet alleen is wat hij zelf leuk vindt. Misschien draait kerst net om dingen doen voor degenen van wie je het meest houdt. Zoals alles weer in orde brengen voor die ene kleine puppy. Zodat ze samen kerstspelletjes kunnen spelen, een kerstdiner opeten en kerstfilms kijken. Als er ten minste geen spelbrekers opduiken…

De gevoelens van Guus zijn erg herkenbaar. Iedereen heeft wel iets waar hij of zij helemaal niet van houdt. Tot je bedenkt dat je het niet voor jezelf doet, maar om anderen blij te maken. Die ommekeer maakt Guus wanneer hij beseft dat hij door zijn gedrag een kleine puppy verdrietig maakt. En door te zien hoe gelukkig hij die puppy kan maken, voelt hij zichzelf ook gelukkig. En is dat niet de boodschap van Kerstmis?
Ondanks het feit dat Guus niet van Kerstmis houdt, bezorgt het verhaal je onmiddellijk een vrolijk gevoel. En wanneer Guus’ gedrag omslaat, wordt het een erg warm verhaal, dat op het einde toch weer even doorprikt wordt.
De illustraties bevatten grappige details die je onmiddellijk de vrolijke sfeer van het verhaal laten voelen: Guus met een norse snuit en een gewei op zijn hoofd, de duiven met een muts, een hondenkoor en Guus en de puppy voor de televisie met een 3D-bril op. Een plezier om te ontdekken.

Mik Ghys - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Chris Chatterton

Uitgeverij
Flamingo   
BBNC   


Jaartal
2021

ISBN
9789045326160

Aantal pagina's
25

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Merry Christmas, Gus

Vertaler(s)
Denise Bos