Vrijdag kom ik weer thuis

Coverafbeelding van: Vrijdag kom ik weer thuis

Trefwoord(en)
eenoudergezin
zoektochten
wensen

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Esi wil voor haar moeder een nieuwe man zoeken. Het moet wel een Ghanese man zijn. En die vind je in Ghana. Maar hoe geraak je daar? Eris bedenkt een plan om ongezien op een vliegtuig naar Ghana te geraken. Maar dat loopt niet helemaal zoals gepland.

Dit verhaal is ontwikkeld tijdens een ‘Rose Stories Kinderverhalenproject’. Diversiteit speelt hier een grote rol. Esi haar vader was een Ghanees terwijl haar moeder een Nederlandse is. Daardoor heeft Esi ook Ghanese kenmerken. Maar verder doen haar klasgenootjes daar niet moeilijk over.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Esi, in de ik-vorm. De lezer kijkt dus mee door de ogen van Esi naar de wereld en wat zij denkt en doet. Haar plannetje is eenvoudig maar ook te simpel om te kunnen lukken. Al past het wel in het denkkader van een meisje van die leeftijd. De denkwijze en handelingen van Esi zijn heel herkenbaar voor de beoogde doelgroep.
Door de korte zinnen en de eenvoudige taal is het verhaal heel makkelijk leesbaar. Ook voor kinderen die wat meer moeilijkheden hebben met lezen. Ook de ruime bladspiegel en het duidelijke lettertype dragen hiertoe bij.
De vele kleurrijke illustraties, dikwijls meer dan een halve pagina groot en soms zelfs een hele pagina, ondersteunen het verhaal visueel.
Een herkenbaar gegeven in een makkelijk leesbare stijl kan de beoogde doelgroep zeker aanspreken.

Pol Van Damme - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Robert van Dijk

Illustrator
Alette Straathof   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2020

ISBN
9789025772468

Aantal pagina's
109

Prijs
€13,99