Vriendschap is alles

Coverafbeelding van: Vriendschap is alles

Trefwoord(en)
vriendschap

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een inleiding wordt in een tiental hoofdstukken ‘vriendschap’ onder de aandacht gebracht. De auteur legt vanuit verschillende invalshoeken uit hoe vriendschap ‘werkt’ en welke soorten vriendschap bestaan, hoe er ook een einde aan vriendschap kan komen en hoe je kan reageren als je eens geen vrienden meer lijkt te hebben. Een ‘vriendschapstest’ sluit het boek af.

De auteur is filosofe en vanuit haar standpunt bekijkt ze hoe jongeren met vriendschap om kunnen gaan. Er staan heel wat fragmenten en uitspraken in het boek die door kinderen en zelfs volwassenen zijn gedaan om zo de herkenbaarheid bij de jonge lezer te vergroten.
Het is ook meer een ‘doe-boek’ of een ‘werkboek’ waarmee kinderen aan de slag kunnen gaan om er achter te komen hoe zij over vriendschap denken. Heel wat tips en vraagjes dagen de lezer uit om bij zichzelf na te gaan hoe het met die vriendschap gesteld is. Of waar ze aan kunnen werken om de vriendschap op te bouwen, te versterken en wat te doen als vriendschap eindigt.
Heel veel eenvoudige, wat hoekerige en kleurrijke illustraties verluchtigen het boek. Opmerkelijke stukjes, ‘wist je dat-jes’ en concrete vragen staan in afgebakende, fel gekleurde tekstblokken.
Een boek dat de jonge lezer wegwijs wil maken in verschillende vormen van vriendschap en hem/haar wil doen nadenken over zijn/haar eigen kijk op vriendschap.

Bekroond met een Zilveren Penseel 2019.

Pol Van Damme - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Stine Jensen   

Illustrator
Karst-Janneke Rogaar   

Uitgeverij
Kluitman   


Jaartal
2018

ISBN
9789020622348

Aantal pagina's
123

Prijs
€17,50