Vriend gezocht – verloren – gevonden

Coverafbeelding van: Vriend gezocht – verloren – gevonden

Trefwoord(en)
vriendschap
pesten
ruzie
jezelf zijn

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Dino is eenzaam en wil een vriend. Maar hij weet niet goed hoe hij aan een vriend kan geraken. Misschien moet hij blauwe sneakers dragen zoals de konijnen? Of een rugzak zoals de flamingo’s? Of een hanenkam zoals de nijlpaarden? Of blinkende tanden zoals de zeeleeuwen? Of een gestreepte trui zoals de bijen? Het wil echter allemaal niet helpen. Tot hij “ribbit” de kleine kikker ontdekt die hem de hele tijd al op zijn hielen zat…
Maar Bambi en haar vriendinnen zetten de vriendschap van Dino en Kikker zwaar onder druk…

Net als hun vorige prentenboek ‘Hart gezocht – verloren – gevonden’ (2011) valt dit boek op door zijn gelijkaardige, originele opbouw en zijn grote, bonte illustraties.
De drie duidelijk afgescheiden hoofdstukken vertellen samen één verhaal over vriendschap en hoe die kan ondermijnd worden door pestgedrag. De makers willen een standpunt kwijt en zijn niet bang van een duidelijke moraal. Hun boodschap mist misschien nuance maar is wel helder.
De tekst in korte zinnetjes flitst voorbij en geeft het geheel een stevig ritme mee.
De prenten kloppen daar perfect bij. Grote figuren, felle kleuren op witte achtergronden en duidelijke expressies maken het geheel makkelijk behapbaar voor een erg jong doelpubliek.
Een origineel werk dat zich doet opvallen door zijn opvallende, moderne vormgeving.

Eric Vanthillo - april 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Eef Rombaut   

Illustrator
Emma Thyssen

Uitgeverij
Van Halewyck   


Jaartal
2017

ISBN
9789461316349

Aantal pagina's
88

Prijs
€19,95