Vreemde hond in de bijt

Coverafbeelding van: Vreemde hond in de bijt

Trefwoord(en)
honden
anders zijn
opvallen
jezelf zijn

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Overal zijn dezelfde honden aan het spelen en het werken. En allemaal hebben ze hetzelfde aan. Of nee, toch niet. Er is er eentje die anders is. Ze valt op en daar houdt ze niet van. Ze doet haar best maar is anders dan de rest. Daarom pakt ze haar koffer en reist tot in Hondywood. Daar loopt iedereen erbij zoals zij en voelt ze zich onmiddellijk thuis. Tot ze daar iemand ontmoet die anders doet dan de rest. Ze voelt met hem mee maar dat is niet nodig. Deze hond is er fier op dat hij anders is, dat hij zichzelf kan zijn. Dan beseft de reizigster dat ze terug wil om thuis zichzelf te zijn. Daar werd ze al gemist en zijn er ondertussen meer honden die zichzelf durven zijn. Want iedereen heeft zijn eigen talent.

Het hoofdpersonage in dit boek is anders dan rest en daar voelt ze zich niet goed bij. Het is ook erg eenzaam als je anders bent dan alle anderen. Daarom trekt ze weg, op zoek naar een plek waar ze zichzelf kan zijn. Maar daar ontdekt ze dat ze daar niet voor op reis moet gaan. Dat ze dat thuis ook kan. En wat blijkt? Ze is niet de enige die anders is. Een hartverwarmende gedachte.
Dit verhaal heeft een mooie boodschap: je mag zijn wie je bent, je hoeft niet te veranderen of te verhuizen als je anders bent dan de anderen.
De tekst is op rijm, wat zorgt voor een strakke regelmaat. Die vind je ook terug in de illustraties. Al die honden in dezelfde kledij op een rij, of in dezelfde auto’s, het zijn haast vaste patronen, die dan doorbroken worden door die ene hond die anders is. Toch heeft de auteur ook voor wat variatie gezorgd in kleine details. Zo hebben de scoutshonden allemaal hetzelfde uniform, maar ook dezelfde knuffel in hun tent. En die knuffel ligt telkens op een andere manier naast hun rugzak. En de oren van de groetende matrozen waaien alle kanten op. Naast het verhaal valt er dus nog heel wat te ontdekken in deze frisse kleurrijke illustraties.
Een heerlijk boek met een positieve kijk op anders zijn.

Mik Ghys - oktober 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Rob Biddulph   

Uitgeverij
Flamingo   


Jaartal
2021

ISBN
9789045326382

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Odd Dog Out

Vertaler(s)
Denise Bos