Vos & Konijn

Coverafbeelding van: Vos & Konijn

Trefwoord(en)
kermis
winnen
strand
schatzoeken

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Vos en Konijn gaan naar de kermis. Vos denkt dat hij bang gaat worden in het reuzenrad, dus wil Konijn een knuffelleeuw voor hem winnen zodat Vos die stevig kan vasthouden. Maar bij alle spelletjes die ze gaan spelen, is het Vos die steeds wint en daardoor zelf een knuffelleeuw kan kiezen. Nu is Konijn droevig want hij wil ook een keer winnen. En het lukt. Hij wint een strandbal. Dus moeten Vos en Konijn een uitstap maken naar zee.

Elk hoofdstuk is een nieuwe belevenis voor de twee vrienden. Op het einde van een hoofdstuk wordt al een aanzet gegeven voor het volgende hoofdstuk: een bal winnen die ze op het strand moeten gebruiken, een schatkaart vinden die ze moeten onderzoeken, een schatkist vinden met zaadjes die ze kunnen planten… Er is ook de terugkerende verschijning van hun vriend schildpad op het einde van elk hoofdstuk. Die vraagt zich telkens af of hij te laat is, wat duidelijk ook zo is.
De belevenissen van Vos en Konijn worden verteld in stripvorm. De tekst is aangepast aan jonge lezers (AVI 5) en zit in tekstballonnen. De stripplaatjes variëren van grootte naargelang de sfeer die gecreëerd wordt. Ze vertellen vijf grappige verhalen met de twee vrienden Vos en Konijn in de hoofdrol.
Uitnodigende stripverhaaltjes over de twee vrienden Vos en Konijn.

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Beth Ferry   

Illustrator
Gergely Dudás   

Uitgeverij
Billy Bones   


Jaartal
2021

ISBN
9789030507888

Aantal pagina's
89

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Fox and Rabbit

Vertaler(s)
Pim Lammers