Vos en Haas: Waar is het cadeau?

Coverafbeelding van: Vos en Haas: Waar is het cadeau?

Trefwoord(en)
zoekboeken
geschenken
zoektochten

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

25 Jaar geleden won het eerste boek van Vos en Haas meteen zes prijzen, waaronder de Jonge Gouden Uil. En sindsdien zijn er heel wat boeken over dit geweldige duo verschenen. Met zelfs vertalingen in veertien landen. Het zijn klassiekers geworden.
Ter gelegenheid van dit 25-jarig jubileum verscheen dit nieuwe voorlees-en zoekboek met de gepaste titel: ‘Waar is het cadeau?’.
Uil, Vos en Haas geven een verjaardagsfeest en krijgen heel wat cadeautjes. Uil krijgt van Pluim zelfs een taartschep van echt zilver. Daar is hij heel blij mee. Maar wanneer het feest voorbij is, vindt Uil zijn taartschep niet meer. Vos en Haas gaan op zoek. Ze gaan informeren bij iedereen die op het feest was, maar niemand heeft de schep gezien. Waar is die dan?

Tijdens de zoektocht van Vos en Haas valt er heel wat te bekijken. Want na hun eerste bezoek, bij Neef en Jak, gaan die mee op zoek. Maar Jak is een dief, en die vindt altijd wel iets dat hij in zijn zak wil steken. Wat op de laatste pagina’s voor een interessante prent zorgt. Daarop zie je Jak, met al wat hij tijdens de zoektocht gestolen heeft. En dan kan de kijker het hele boek doorbladeren op zoek naar de eigenaars van de gestolen spullen. Het is ook leuk om te zien welke gast van het feest welke ballon meegenomen heeft. Die is steeds terug te vinden in hun huis.
De tekst van het verhaal is eenvoudig en leest prettig voor. De illustraties zijn vrolijk, speels en zitten vol prettige details. Naast het verhaal valt er dan ook veel te kijken in dit boek. De grote succesformule van Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing is immers hun unieke samenspel.

Mik Ghys - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Sylvia Vanden Heede

Illustrator
Thé Tjong-Khing   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Vos en Haas

Jaartal
2023

ISBN
9789401485074

Aantal pagina's
25

Prijs
€16,99