Vos en Haas redden het bos

Coverafbeelding van: Vos en Haas redden het bos

Trefwoord(en)
overstroming
dieren
baas spelen

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Plots is er veel water in het bos. Er is een meer dat steeds groter wordt. Er komt steeds water bij. Zo veel dat Vos en Haas en hun vrienden een dijk willen bouwen. Wanneer Uil verdwijnt gaan Vos en Haas naar hem op zoek in het bad van Meermin. Gelukkig vinden ze hem, maar ondertussen zien ze alleen nog maar water om zich heen. Tot er plots twee piratten in een bootje langskomen en hen dwingen mee te gaan naar Bever. Die vertelt hen dat hij baas wil zijn van alles. En Haas beseft hoe het komt dat er zoveel water is. Hoe moeten ze dat nu oplossen?

Opnieuw een spannend avontuur van Vos en Haas, dat reeds eerder verscheen met de titel ‘Vos en Haas en de bosbaas’. Plots staat hun wereld op zijn kop, moeten ze weg uit hun huis. Er wordt ruzie gemaakt over wie de baas is en er wordt weer volop gespeeld met taal en woordenschat. Regelmatig wordt een woord met dubbele betekenis gebruikt, zodat er misverstanden opduiken of zodat Haas Vos iets kan bijleren. Door die taalspelletjes wordt de lezer uitgedaagd om zich te verdiepen in de verschillende betekenissen van een woord.
Naast de bekende personages uit vorige verhalen duikt nu Bever op, die wat problemen heeft om duidelijk te praten, en daardoor ook weer voor taalverwarring zorgt. Naast de vlotte tekst met veel dialogen (in AVI E5) staan de illustraties van Thé Tjong-Khing, die de avonturen van Vos en Haas gedetailleerd in beeld brengt. Ze tonen fijne details en vullen zo de tekst mooi aan. Dit samenspel tussen auteur en illustrator werd eerder al bekroond en blijft een knappe formule. Ze zorgen zo voor aantrekkelijke boeken voor jonge lezers, met figuren die vertrouwd zijn en tot de verbeelding spreken.

Mik Ghys - mei 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Sylvia Vanden Heede

Illustrator
Thé Tjong-Khing   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Vos en Haas

Jaartal
2024

ISBN
9789401404044

Aantal pagina's
152

Prijs
€16,99