Vos en Haas – Het grote groeiboek

Coverafbeelding van: Vos en Haas – Het grote groeiboek

Trefwoord(en)
vriendschap
verhalenbundel
lezen

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

In deze dikke (zelf) lees – en voorleesbundel vind je 9 eerder gepubliceerde verhalen over Vos en Haas en hun onmisbare vrienden. Netjes verdeeld in 3 delen volgens leesniveau: groen voor ‘ik lees als uil’ met AVI niveau START tot M3, blauw voor ‘ik lees als vos’ met AVI niveau M3 tot E3 en oranje voor ‘ik lees als haas’ met AVI niveau E3 tot M4.
Elk deel bevat 3 verhalen, waarin je steeds geniet van de schrijfkunsten van Sylvia Vanden Heede. Zoals zij goochelt met (beperkte) woorden en van die beperking een verrijking maakt, dat doet niemand haar na. Haar onderwerpen zijn divers en hoogst herkenbaar. Haar personages zijn ondertussen alom gekend en hun uiteenlopende karakters zijn helder en duidelijk. De fijne humor die zij verwerkt in haar verhalen is dankbaar en gewild bij het jonge leespubliek.
De speelse en vlotte tekeningen van Thé Tjong-Khing kan je niet meer wegdenken bij Vos en Haas. Zij kloppen er perfect bij. Hij tekent en kleurt subtiel met zwier en veel leven en geeft zo de verhalen wat ze verdienen en nodig hebben, terwijl ze ook best op zichzelf staan.
Deze bundel van 250 pagina’s mag dan wel een verzameling zijn van eerder gepubliceerde verhalen, hij is toch een welkome dikke turf bij iedere jonge lezer, stevig uitgegeven zodat hij best tegen een stootje kan. Zelf lezen, samen lezen en voorlezen, alles is mogelijk met deze verhalen op verschillende leesniveaus. 

Eric Vanthillo - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Sylvia Vanden Heede

Illustrator
Thé Tjong-Khing   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2022

ISBN
9789401483018

Aantal pagina's
250

Prijs
€25,99