Vos en Haas – De droom van Haas

Coverafbeelding van: Vos en Haas – De droom van Haas

Trefwoord(en)
dieren
vriendschap
dromen
eerste lezers

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing verzonnen reeds vele verhalen over Vos en Haas en hun vrienden in het bos, maar hun inspiratie dreigt nooit op te drogen. Elke keer weer slagen zij erin om verrassend uit de hoek te komen met een nieuw verhaal waar beginnende lezers een fijne kluif aan hebben. Zo ook met dit winters leesboek.
Daarin heeft Haas een droom: zij wil ballerina worden. Vos vindt het maar niks, zo wat draaien op één been, maar hij wil haar wel een tutu cadeau geven. Want hij wil Haas blij zien. Op weg naar Rob voor zijn tutu ontmoet hij de verwende Pluim, Ping Wing wil geen tutu maar een nieuw schortje, Meermin wil een watershow geven en Pluim kondigt een groot bal aan in het bos. Met gratis drank. Maar dan slaat de koude toe, het meer vriest dicht en de show dreigt in het honderd te lopen. Maar Pluim heeft zo haar contacten… En de andere dieren hun creativiteit en hun vechtlust…

Heerlijke leesvoer voor beginnende lezers (AVI E4) dat nooit verveelt. 84 pagina’s lang volg je de vele avonturen, de verrassende wendingen, het samenwerken en het ruzie maken van de vele vrienden onder elkaar naar de mooie apotheose van de grote show.
Ondanks de beperkte woordenschat, slaagt Vanden Heede er steeds weer in om een vlot verhaal neer te schrijven met een goede vaart. Grappig ook hoe zij speelt met taal en misverstanden tussen de dieren, waarbij woorden uit hun context gehaald worden en daardoor anders begrepen.
De prenten van Thé Tjong-Khing kan je er niet bij wegdenken. Hij tekent en schildert fijne taferelen met veel expressie en plezier. Zijn beelden prikkelen je fantasie en geven lucht aan het verhaal, of beter: aan de tekst.
Alweer een geslaagd leesboek dat in elke bibliotheek hoort van wie start met lezen. Maar ook voor ieder ander. Want Vos en Haas vervelen nooit!

Eric Vanthillo - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Sylvia Vanden Heede

Illustrator
Thé Tjong-Khing   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Vos en Haas

Jaartal
2021

ISBN
9789401479752

Aantal pagina's
92

Prijs
€15,99