Vos en Haas – de boom van uil

Coverafbeelding van: Vos en Haas – de boom van uil

Trefwoord(en)
bomen
post

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

De boom van Uil is een oude eik. Wanneer hij zijn kruin schudt, vallen er noten op de grond. Uil wil zo’n noot met de post versturen naar Pluim, die in de stad woont. Hij vraagt hulp aan Haas om een pakje te maken, maar Haas wil niet helpen. Ze vindt Pluim niet lief. Vos wil wel helpen, hij vindt Pluim wel lief. Wanneer Haas daarna vertelt dat ze in de noot een hele boom ziet, neemt Vos een hamer en slaat de noot stuk. Natuurlijk vindt hij daar geen boom. Nu moet Haas toch even uitleggen hoe dat zit met een eikel die een boom wordt, en zo een heel bos kan vormen. Dus krijgt Pluim eigenlijk niet gewoon een noot, maar een heel bos cadeau.

Aan de hand van een speels taalspelletje over eiken en eikels vertelt Vanden Heede over de groei van een bos. In haar unieke speelse stijl laat ze Uil, Vos en Haas praten in pittige dialogen. Er is wat ruzie, een misverstand en daarna de grote verzoening. De tekst op maat van AVI 2/M3 is heel eenvoudig, met een prettig ritme en korte zinnen. Ondanks de beperkte woordenschat leest dit verhaal erg vlot en zijn er leuke woordspelingen.
De illustraties van Thé Tjong-Khing brengen Vos en Haas helemaal tot leven. Zijn tekeningen maken mee het succes van deze grappige avonturen. Ze ogen vertrouwd en zorgen toch steeds weer voor fijne verrassingen.
Een vrolijk leesboek van de populaire Vos en Haas voor beginnende lezers.

Mik Ghys - september 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Sylvia Vanden Heede

Illustrator
Thé Tjong-Khing   

Uitgeverij
Lannoo   


Reeks
Vos en Haas

Jaartal
2022

ISBN
9789401480970

Aantal pagina's
32

Prijs
€5,99