Voortvluchtig – Bodyguard, deel 6

Coverafbeelding van: Voortvluchtig – Bodyguard, deel 6

Trefwoord(en)
avontuur
dreiging
zoektochten
thrillers
China

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Nadat een missie jammerlijk mislukte, keert Connor terneergeslagen terug naar het hoofdkwartier in Wales. Hij treft er echter een puinhoop aan, zelfs een gedode instructeur. Een geheim berichtje geeft hem de opdracht om naar China te reizen. Daar ontdekt hij dat hij het doelwit is van Equilibrium, een geheime organisatie die een prijs op zijn hoofd heeft gezet. In een land dat hij niet kent en waarin hij als westerling erg opvalt, moet hij op de vlucht. Maar bovenal wil hij afrekenen met deze organisatie die hem naar het leven staat.

Dit is het zesde deel van de reeks ‘Bodyguard’ en waarschijnlijk het laatste in deze vorm. Alles wijst erop dat de organisatie waarvoor Connor zijn leven waagde, helemaal wordt ontmanteld. Maar niet voordat alle losse verhaallijntjes zijn afgewikkeld en alle puzzelstukjes op hun plaats zijn gevallen.
Het taalgebruik is eenvoudig en leest heel erg vlot. Door de snelle opeenvolging van acties blijft de lezer geboeid tot het einde. De korte hoofdstukken maken het lezen erg gemakkelijk en zorgen ervoor dat de lezer telkens verder wil lezen.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van verschillende personages, waardoor de lezer meer weet dan de personages zelf. Al bepaalt de auteur zelf vanuit welk standpunt hij het verhaal wil vertellen. Daardoor mist de lezer wel wat andere personages eventueel doen of laten.
En met de instelling van ‘onkruid vergaat niet’ blijft zijn tegenstander Connor het leven zuur maken tot op het einde.
Spanning verzekerd.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Chris Bradford   

Uitgeverij
Van Goor   


Reeks
Bodyguard

Jaartal
2018

ISBN
9789000362219

Aantal pagina's
301

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Bodyguard: Fugitive

Vertaler(s)
Karin Pijl