Voorbij de wolken

aanrader Coverafbeelding van: Voorbij de wolken

Trefwoord(en)
dieren
vriendschap
durven
avontuur
ruimte
jezelf zijn

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

In 2014 breide Sneeuwwitje, de mooiste geit van de wereld, een monster. Nu, zovele jaren later, krijgt zij het bezoek van een andere geit, ook een dame. Maar een dame die heel goed kan klimmen. Ze heet dan ook Aap. Aap klimt in een oogwenk in een hoge boom, maar wil hoger. Het liefst tot in de hemel en verder. Dromerig verlangt ze naar hoger en meer en verder. Het heelal lijkt haar nog beter, wat zou ze graag op de melkweg wonen. En dan haalt Sneeuwwitje de lange uitschuifbare ladder. Aap klimt tot in de wolken. En daarna tot in de dampkring, waarna ze begint te zweven. Onder wordt boven en boven wordt onder. Maar in het eeuwige duister wil ze niet verdwalen. Fijn dat er dan de ladder is, met Sneeuwwitje beneden om hem vast te houden.

Van Haeringen creëerde hier weer een fantasierijk verhaal met een mooie, filosofische insteek, met een fijne humor en veel verwondering. De twee personages zijn aandoenlijk en hun tegengestelde karakters voeden het verhaal. Geen van de twee is juist of fout, elk van hen maakt duidelijke keuzes en zo vullen ze elkaar perfect aan. De vlotte tekst met levendige dialogen laat zich lekker voorlezen. De zachtgekleurde prenten spreken je verbeelding aan. Met lichte inktlijnen en sfeervolle decors schildert en tekent van Haeringen composities vol sfeer en emotie. De expressie van de beide personages is duidelijk en herkenbaar. Alsof het mensen waren. Ook mooi hoe er verrassend gespeeld wordt met de bladspiegel en hoe dit het verhaal een speelse meerwaarde geeft.
In alle eenvoud is dit weer een prentenboek dat in de prijzen zal vallen en dat wij dus graag de stempel ‘aanrader’ meegeven. 

Eric Vanthillo - september 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Annemarie van Haeringen   

Illustrator
Annemarie van Haeringen   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2023

ISBN
9789025884574

Aantal pagina's
30

Prijs
€16,99