Voorbij de storm – Vuur en As, deel 4

Coverafbeelding van: Voorbij de storm – Vuur en As, deel 4

Trefwoord(en)
fantasy
machtsstrijd
identiteit
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
16 jaar

De Nachtbrenger zaait dood en vernieling doorheen het land, daarbij geholpen door het leger van de Commandant. Laia doet er alles aan om de Nachtbrenger te stoppen, maar dat is zo goed als onmogelijk. De Zielenvanger merkt dat er iets misloopt met de over te brengen zielen, maar vindt er geen verklaring voor. En de Bloedklauwier moet het Imperium terug zien te veroveren. Maar hoe?

Dit is het vierde en afsluitende deel van de reeks ‘Vuur en As’. Het verhaal gaat gewoon verder waar het vorige eindigde. En net als in de vorige delen wordt het verhaal afwisselend verteld vanuit het standpunt van de  verschillende hoofdpersonages. Zodoende weet de lezer meer dan de personages. Maar ook zoals in het derde deel evolueert het verhaal traag en krijgen de overwegingen en bedenkingen van de personages heel veel aandacht, waardoor de actie heel erg op de achtergrond komt. Pas in de tweede helft van het verhaal beginnen de verschillende verhaallijnen naar elkaar toe te komen om een uiteindelijke finale confrontatie aan te gaan met de verschillende strijdende groepen.
Een wensvervullend einde kan het verhaal niet meegeven, daarvoor is er teveel bloed gevloeid. Maar de dreiging is afgewend en het evenwicht is hersteld. Het Imperium kan zijn wonden likken, aan de heropbouw beginnen en de harmonie tussen de verschillende volkeren in ere herstellen.
De lezer heeft echt wel leesbereidheid nodig om zich in het verhaal te blijven inleven en zo het hele verhaal van de vier delen te kunnen afronden.

Pol Van Damme - september 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Sabaa Tahir   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Reeks
Vuur en as

Jaartal
2021

ISBN
9789024580675

Aantal pagina's
476

Prijs
€24,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
A Sky Beyond the Storm

Vertaler(s)
Anne-Marieke Buijs