Voor Papa

aanrader Coverafbeelding van: Voor Papa

Trefwoord(en)
familie
vaders
fantasie
tekenen
stoer
avontuur

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Lynn heeft een hele stoere papa. Terwijl zij in de klas zit, gaat haar papa op zoek naar een griezelmonster in Afrika, speelt hij spelletjes met de presi-vent van Mexico en vangt hij boeven. Een echte held!

Daan Remmerts de Vries heeft het weer geflikt: een aanrader! Voor papa is een hartverwarmend prentenboek. De tekst, die op rijm staat, is erg grappig. Niet alleen de Nederlandse tongval die er in doorschemert, maar ook de fantasie waarmee Remmerts de Vries zijn verhaal vertelt, doet je regelmatig grinniken. De liefde van Lynn voor haar papa en de trots die ze voelt omdat hij zo stoer is, spat van de bladzijden af. De lezer begrijpt dat Lynn tijdens een klasgesprek over haar papa vertelt door het gebruik van kinderlijke woorden en uitdrukkingen. De illustraties laten Lynn zien die een hele dag lang verder droomt over de avonturen van haar papa. Ze maakt een tekening en eet haar lunch zonder een moment te stoppen met fantaseren. Wanneer haar vader, die naar alle waarschijnlijkheid een heel gewone baan heeft, haar na schooltijd mee naar huis neemt, blijft ze avonturen verzinnen.
Voor papa is een boek waar kleine kinderen uren in kunnen kijken. De details in de tekeningen kan je simpelweg niet in één keer in je opnemen. Maar ook de volwassen voorlezer is niet vergeten. De humor in de tekst, een veld vol ojefanten, en in de illustraties, een minotaurus in strakke boxershort, is deels voor hen bedoeld. Kortom, Voor papa is voor iedereen die zielsveel van zijn of haar papa houdt!

Bekroond met een Vlag en Wimpel 2018.

Mathilde Lemm - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Daan Remmerts de Vries

Illustrator
Marije Tolman   

Uitgeverij
Hoogland & Van Klaveren   


Jaartal
2017

ISBN
9789089672490

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,50