Voor elkaar gemaakt

Symbiose is een moeilijk woord om te praten over de vriendschap die sommige dieren en planten met elkaar onderhouden. Ze helpen elkaar om te overleven, eten te vinden of voort te planten. Voor ons mensen lijken de vriendschappen misschien een beetje vreemd of hebben we er nog nooit bij stilgestaan. Na het lezen van Voor elkaar gemaakt kan jij iedereen verrassen met de gekste dierenfeitjes. Behalve indrukwekkende informatie over vaak verborgen kanten van het dierenleven lees je ook over hoe kwetsbaar de natuur is en hoe belangrijk het is om er zorg voor te dragen. Georgina Taylor bundelde zeventien bijzondere samenwerkingen en verdeelde ze in vier hoofdstukken.
Het eerste hoofdstuk toont unieke vriendschappen in het bos, het tweede in de zee, het derde in de savanne en het laatste in het oerwoud. Elke vriendschap, een poëtischer woord dan samenwerking, krijgt twee bladzijden. De tekst beperkt zich tot een halve pagina en de rest van de witruimte wordt opgevuld met de mooiste kleuren. De illustraties spreken enorm aan. Ze zijn uitzonderlijk gedetailleerd en de dieren en planten worden realistisch weergegeven. Je ziet dat Taylor haar hart en ziel (en geduld) in haar werk heeft gestoken. De tekeningen zijn dan ook het krachtigste onderdeel van het boek. De tekst is interessant en het onderwerp verfrissend uniek maar niet eenvoudig. De woorden die Taylor gebruikt zijn vaak moeilijk en hoewel ze vlot schrijft, blijft het droge materie. Een doelpubliek op het boek plakken is dan ook niet eenvoudig.
Geniet je van mooie prenten? Dan ben je aan het juiste adres. Ben je gek op alles wat met de natuur te maken heeft? Ook dan is Voor elkaar gemaakt een boek voor jou. Heb je soms wat moeite met je aandacht bij een informatief boek te houden? Probeer het boek dan niet in één ruk uit te lezen maar kijk er af en toe even in. Ook zo kan je veel bijleren en volop genieten van Voor elkaar gemaakt.

Mathilde Lemm - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Georgina Taylor

Illustrator
Georgina Taylor

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2021

ISBN
9789047712718

Aantal pagina's
61

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Made For Each Other

Vertaler(s)
Lydia Meeder