Voor altijd

Coverafbeelding van: Voor altijd

Trefwoord(en)
bomen
natuur
kringloop
leven

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Een meisje schommelt in een boom en haar papa duwt haar hoger en hoger. Als ze valt, troost hij haar. Ze brengen samen veel tijd door in en onder de boom, samen met poes. Het meisje houdt van de boom en hoopt dat alles altijd hetzelfde blijft. Maar dan wordt het winter en wordt het meisje ziek en is al het hout voor de kachel op…

Dit aandoenlijke prentenverhaal vol warme liefde van een vader voor zijn kind (en later een moeder) is zeer herkenbaar. Het troost en maakt blij. Het verhaal schrijdt langzaam verder, tekening na tekening, als een soort stripverhaal zonder tekstballonnen. De tekst staat telkens in kleine zinnetjes onder elke prent.
Die tekst is sober en in balans – geen woord te veel – waardoor je de emoties voelt zinderen tussen de woorden en de zinnen door.
De prenten zijn eenvoudig en beweeglijk. De auteur speelt met perspectieven, zoomt in en uit en laat motieven of patronen subtiel terugkeren. De sobere kleurkeuze geeft het geheel een mooie rust.
Een verrassend werkje waarin de kracht van de natuur heelt en herstelt. Met als troostend en positief motto: alles komt altijd goed.

Eric Vanthillo - november 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Iris Boter   

Illustrator
Iris Boter   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2022

ISBN
9789025884369

Aantal pagina's
38

Prijs
€16,99