Volle Muil

aanrader Coverafbeelding van: Volle Muil

Trefwoord(en)
uilen
moed
nacht
overgangsrituelen
dapper
generaties

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Uitgeverij Loopvis gaat prat op de eigenwijze en duurzame aanpak van hun publicaties. En dat is niet gelogen: dit kleine maar imponerende prentenboek, duurzaam gedrukt op mat papier met een linnen kaft met reliëf, oogt hoogst aantrekkelijk en erg uitgekiend. Kosten noch moeite werden gespaard om het publiek, jong én oud, te verrassen met dit eigentijdse verhaal dat alles in zich heeft om een klassieker te worden.

Je wordt als lezer/kijker meteen meegezogen in een nachtblauw, donker bos waar alle dieren slapen. Of beter: probeerden te slapen. Want op de takken van de brede eik speelde zich een belangrijk ritueel af: de tijd was gekomen voor Wijze Uil om zijn leiderschap door te geven aan zijn zoon. Maar daarvoor moest Kleine Uil de maanvis vangen in het water. En daar had hij slechts 3 kansen voor. Lukte het niet, dan zou hij uit het bos gezet worden. Poging 1 en poging 2 mislukten, tot hilarisch jolijt van alle andere uilen. En net toen Kleine Uil het wilde opgeven, veranderde de wind en gebeurde wat gebeuren moest…

Dit verhaal, ideaal om voor te lezen vanaf 5 jaar en om zelf te lezen vanaf 8 jaar, zal even goed volwassenen bekoren, vooral door de kwalitatieve editie met zijn prachtige prenten vol sfeer.
Tom Marien vertelt met broze woorden dit haast poëtische verhaal over opgroeien en over rituelen waarbij generaties de geschiedenis verder dienen te zetten. Mooi hoe dit verhaal zich afspeelt in de dierenwereld, waarin je de mensenwereld met gemak herkent. Emoties, karakters, groepsdenken, het komt allemaal rijkelijk aan bod.
Merlijne Marell schildert in treffende kleuren composities vol sfeer die je helemaal inpalmen. Het geheel oogt degelijk en ambachtelijk en dwingt respect af.
Jelle F. Post goot alles in de juiste vorm, waardoor het geheel een hebbeding is geworden dat je iedereen cadeau zou willen geven.
Als fijne extra vind je achteraan in het boek een mapje met daarin 11 gegomde plaatjes: 5 afbeeldingen die perfect passen in het vakje op de cover en waarmee je dus de omslag van het boek kan veranderen en 6 ex-libris prenten om in je favoriete boeken te kleven met daarop je naam. Dankzij de ambachtelijke illustraties van de illustrator wekken ook deze kaartjes je bewondering op.
Een meer dan knap geheel dat wij iedereen aanraden!

Eric Vanthillo - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Tom Marien   

Illustrator
Merlijne Marell   

Uitgeverij
Loopvis   


Jaartal
2018

ISBN
9789499206480

Aantal pagina's
50

Prijs
€17,50