Vol met wol

aanrader Coverafbeelding van: Vol met wol

Trefwoord(en)
fantasie
samenleving
listen
overwinnen
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Mac Barnett en Jon Klassen hebben samen al verschillende treffers gepubliceerd. En daar past deze originele voltreffer perfect bij.
Annabel, een onschuldig meisje – ze zou je buurmeisje kunnen zijn –  vond op een dag een klein kistje met daarin gekleurde wol. Zij breide een kleurrijke trui voor zichzelf, maar er was nog wol over. Daarom breide ze ook een trui voor haar hond Mars. Maar toen zat het kistje nog steeds vol met wol. Dus breide ze ook een trui voor Bart, en voor alle kinderen in haar klas en voor meester Norbert. En nog was het kistje niet leeg… Zo ging het verder, trui na trui (met soms ook een muts), tot een schatrijke aartshertog het kistje met de wol wilde kopen. Maar Annabel wist beter. En de aartshertog, die verzon een sluw maar lelijk plan…

Barnett en Klassen slagen er weer in om een uiterst eenvoudig motief uit te werken tot een verrassend verhaal met veel fantasie en een lichte, fijne humor.
De prenten zijn aantrekkelijke plaatjes vol sfeer waarin gemengde technieken (tekenen en collages) elkaar versterken tot knappe taferelen waar je niet meteen op uitgekeken raakt. De duistere omgevingen contrasteren mooi met de (zacht getinte) kleurrijke breiwerken her en der. De ingetogen sfeer slorpt je helemaal op.
De fijne tekst erbij vertelt met ritmische zinnen de kern van het verhaal. De rest verzin je er zelf bij. Op die manier gaat genieten gepaard met verzinnen en voelen. Een knap evenwicht dat je als lezer/luisteraar/kijker actief houdt.
Dit opvallende en originele prentenboek, dat zich presenteert als een modern sprookje, verdient het met gemak om een aanrader te zijn!

Eric Vanthillo - maart 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Mac Barnett   

Illustrator
Jon Klassen   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2021

ISBN
9789021682426

Aantal pagina's
46

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Extra Yarn