Vogelvrij – Spellslinger, deel 1

Coverafbeelding van: Vogelvrij – Spellslinger, deel 1

Trefwoord(en)
magie
familie
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

In de Jan’Tep maatschappij verdien je een magiërsnaam als je voldoet aan drie eisen en moet je vier proeven afleggen. Kellen heeft echter een probleem. Zijn magie is weg! Dan kruist een mysterieuze vrouw Ferius Perfax zijn pad. Zij verwart Kellen door hem enerzijds te helpen, maar hem anderzijds uit te dagen een andere richting uit te gaan. Zij leert hem hoe ze met kaarten haar omgeving kan beïnvloeden. Kellen ontdekt zaken die zijn hele leven overhoop halen. Hoe kan hij nu nog magiër worden?

De auteur schept een vreemde maatschappij van magiërs en niet-magiërs in een droog en dor landschap. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Kellen, in de ik-vorm. Door zijn ogen ontdekt de lezer mee hoe zijn leefomgeving in elkaar steekt en wat er in de maatschappij speelt. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Kellen lijkt telkens de verkeerde dingen te doen, maar net die dingen doen hem inzien wat er fout loopt en hoe hij daarop moet reageren.
Hij blijkt over andere gaven te beschikken dan de magiërs en die zorgen ervoor dat hij zijn hachelijk avontuur heelhuids overleeft.
Het verhaal is heel erg beschrijvend en deze lange beschrijvingen halen de spanning wel een deel uit het verhaal. De volhoudende lezer krijgt pas halverwege het verhaal enige echte spanning en vaart voorgeschoteld. Maar ook die is nog doorweven met heel veel beschrijvingen.
Ondanks al die uitvoerige beschrijvingen krijgt de lezer toch geen volledig duidelijk beeld van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. De personages daarentegen zijn heel breedvoerig belicht en zijn duidelijk herkenbaar. Wat hun motieven en achtergronden zijn, is in dit eerste deel echter nog niet helemaal duidelijk.
Een dikke ‘turf’ voor doortastende lezers. Zij hebben wel veel leesbereidheid nodig om zich in deze mysterieus magische wereld in te leven.

Pol Van Damme - november 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Sebastien De Castell   

Uitgeverij
Meis & Maas   


Reeks
Spellslinger

Jaartal
2017

ISBN
9789030503101

Aantal pagina's
380

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Spellslinger