Vogel en Beer. De picknick en andere verhalen

Coverafbeelding van: Vogel en Beer. De picknick en andere verhalen

Trefwoord(en)
vriendschap

Genre
voorleesboek

Vanaf
4 jaar

Vogel en Beer zijn dikke vrienden. Wanneer Vogel Beer komt ophalen om samen op stap te gaan, ligt Beer nog in zijn bed. Snel maakt hij zich klaar, maar wanneer hij buiten komt lijkt Vogel verdwenen. Maar hij ziet wel een pratende bloem. Kan dat wel?
Wanneer ze later vertrekken voor een picknick, vergeet Beer alle noodzakelijke dingen daarvoor. Telkens wanneer Vogel een van de benodigdheden vraagt, verzint Beer een alternatief. Zo maken ze er een hele fijne dag van, zonder dat Vogel, die best wel doorheeft dat Beer alles vergeten is, boos wordt.
Een andere dag gaan ze allebei schilderen. Al snel blijkt dat iedereen het schilderij van Beer, die nog nooit geschilderd heeft, zo mooi vindt. Vogel is ontgoocheld, tot Beer vraagt of hij het schilderij van Vogel mag hebben, omdat hij dat zo mooi vindt.
Maar Beer heeft niet altijd zin om met Vogel op stap te gaan. Hij is ook dol op zijn superzachte dekentje. Daar wil hij liefst onder blijven liggen. Om Vogel niet jaloers te maken, is er maar één oplossing: Vogel mee onder het dekentje laten kruipen.

De vriendschap tussen Vogel en Beer is vertederend en hartverwarmend. Beide zijn dol op elkaar en willen de ander alleen maar blij en gelukkig maken. En dat zit in kleine dingen, wat het zo lief maakt. Tegelijk is het ook grappig, want deze verhalen geven je een goed gevoel en zorgen voor een glimlach. De tekst staat gedrukt met grote letters en veel ruimte ertussen, wat prettig voorleest en ook veel ruimte geeft aan de illustraties. Die zijn kleurrijk en expressief, ze zetten vooral de twee hoofdpersonages in de kijker. De combinatie van de tekst en de illustraties is heel aantrekkelijk door de eenvoud en de warmte die het geheel uitstraalt.
Een vrolijk en vertederend voorleesboek over vriendschap, voor alle leeftijden.

Mik Ghys - maart 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Jarvis   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2024

ISBN
9789025778002

Aantal pagina's
64

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Bear and Bird. The Picnic and other stories

Vertaler(s)
Tjibbe Veldkamp