Voetstappen in de donkere nacht

Coverafbeelding van: Voetstappen in de donkere nacht

Trefwoord(en)
Rome
helpen
armoede
verzet

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Rome, een hele tijd geleden. Op een aantal standbeelden worden berichtjes opgehangen die wantoestanden in de stad belichten tussen arm en rijk. De burgemeester is woedend en laat jacht maken op de briefschrijvers. Twee kinderen, Renzo en Lucia ontdekken dat hun ouders achter het verspreiden van de briefjes zitten. De kinderen nemen de taak van hun ouders over omdat zij veel minder opvallen. Maar is dat ook zo?

De auteur heeft de lezer al eerder meegenomen naar het Rome van een hele tijd geleden. Ook nu weer worden enkele historische feiten in dit eenvoudig verteld verhaal verweven.
Achteraan het verhaal heeft de auteur zelfs de foto’s van de standbeelden geplaatst en een uitleg over wat echt is gebeurd en wat hijzelf heeft verzonnen.
Op de binnenflap is een eenvoudig kaartje van Rome opgenomen.
Het verhaal is in een eenvoudige en makkelijke verstaanbare taal geschreven op een ruime bladspiegel. Een aantal zwart-wit illustraties verluchtigen het verhaal.
De aantrekkelijke wat geheimzinnige omslagillustratie spreekt de jonge lezers zeker aan. Ook de vastberadenheid en doorzetting van de kinderen zal de lezers zeker kunnen boeien. En door de beknoptheid van het geheel kan het minder gemotiveerde jonge lezers toch doen besluiten om het verhaal helemaal uit te lezen.
Een geknipt verhaal voor de beoogde doelgroep.

Pol Van Damme - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Rindert Kromhout   

Illustrator
Saskia Halfmouw   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2021

ISBN
9789025881078

Aantal pagina's
76

Prijs
€13,99