Vlinders in het mijnenveld

aanrader Coverafbeelding van: Vlinders in het mijnenveld

Trefwoord(en)
poëzie
puberteit
opgroeien
leven
problemen

Genre
poëzie

Vanaf
15 jaar

De vreemde, en tevens je aandacht trekkende titel van deze rake poëziebundel, wordt je vrij snel duidelijk als je erdoorheen grasduint. Billiet schrijft stuk voor stuk doorleefde verzen over hedendaagse onderwerpen, kernachtig, taboeloos en hier en daar met een lichte humor. Zo biedt hij een warme troost aan wie zich herkent in de heldere gedichten, maar ook inzicht en mogelijkheid tot inleving aan alle anderen. 

Onderwerpen als armoede, anorexia, gebroken families, tienerzwangerschap, adhd, stiefouders, alcoholisme, mishandeling, zelfverminking, … Iedereen krijgt er vroeg of laat wel mee te maken in zijn of haar omgeving. De auteur behandelt ze niet dramatisch, maar hij weeft telkens omheen de kern licht poëtische woorden die de zaak op een herkenbare en verrassende manier belichten. Zo doen ze je telkens nadenken en roepen ze op tot engagement. Vrijblijvendheid wordt dus absoluut geschuwd.
De 51 gedichten zijn overzichtelijk verdeeld over 7 cycli: Armoede, Ik, School, Moeder, Vader, Dieren en Liefde. Het voorwoord van kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen en de verhelderende aantekeningen van de auteur maken het werk helemaal af.
De vormgeving door Michel Van Wambeke geeft het geheel een aantrekkelijke ‘look’: de blauwe kleur licht fel op tussen het grijs en de schutbladen in hetzelfde blauw met daarop woorden uit van Dale Groot Woordenboek van de Nederlandse taal  hebben iets mysterieus.
Een rake gedichtenbundel, op maat van het doelpubliek, zowel qua inhoud als qua stijl. Daarom een aanrader!

Eric Vanthillo - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Daniel Billiet   

Uitgeverij
De Draak vzw   


Jaartal
2018

ISBN
9789490738396

Aantal pagina's
79

Prijs
€17,50