Vlinderkind

Coverafbeelding van: Vlinderkind

Trefwoord(en)
fantasie
geluk
pesten
volhouden

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Vlinderkind is een jongen die dol is op vlinders en vliegen. Hij schildert ontelbare vlinders op papier en knutselt voor zichzelf prachtige vleugels. Met die vleugels voelt hij zich een prachtige vlinder. Hij zwiert en zwaait en flappert, dolgelukkig. Tot enkele kinderen zijn vleugels stukmaken. Boos en droevig gaat hij naar huis en trekt zich terug in zijn bed, onder een deken. Maar dan komt zijn papa naar zijn kamer. Hij troost zijn zoon en knutselt samen met hem nieuwe vleugels. Opnieuw gaat de jongen op stap en deze keer trekt hij zich niets aan van de andere kinderen. Er is er zelfs eentje dat met hem mee wil vliegen…

Met weinig woorden wordt hier een fijne, warme sfeer gecreëerd. De liefde van de jongen voor vlinders spat van de kleurrijke pagina’s. Net als zijn geluk wanneer hij met zijn vleugels rondloopt. De vervelende kinderen die zijn vleugels stukmaken, zijn een dieptepunt in het verhaal. Je voelt helemaal mee met de jongen. Gelukkig heeft hij een liefdevolle vader, die meteen doorheeft wat er aan de hand is. Hij stimuleert zijn zoon om niet op te geven, om te blijven geloven en genieten van zijn droom. Zodat de jongen opnieuw gelukkig wordt en deze keer zelfs gezelschap krijgt.
De illustraties vullen de pagina’s vol natuur en de dwarrelende bewegingen van de vlinderjongen. Ze zitten boordevol fijne details die het geheel mee omtoveren in een warm verhaal.
Dit verhaal is niet alleen mooi om naar te kijken. Het heeft ook een boodschap: geniet van je creativiteit, geloof in jezelf en maak je dromen waar. Die positieve boodschap zit ook in de uitstraling van dit boek: positief, speels en warm.

Mik Ghys - april 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Marc Majewski   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2024

ISBN
9789021040509

Aantal pagina's
41

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Butterfly Child

Vertaler(s)
Edward van de Vendel