Vlinder

Coverafbeelding van: Vlinder

Trefwoord(en)
ADHD
school
verdraagzaamheid

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Vlinder is een vrolijk en levenslustig meisje. Te levenslustig voor sommigen, want ze kent weinig grenzen. Als ze iets ziet, wil ze het uitproberen. Als ze iets bedenkt, wil ze het doen. Dat er soms andere mensen in de weg lopen stoort haar niet. Maar wanneer ze onbedoeld die anderen pijn doet, komt er natuurlijk wel wat reactie. Op school wordt ze goed opgevangen door haar juf. Die kent haar goed en weet hoe ze Vlinder moet aanpakken. Maar zelfs dan loopt het wel eens mis. Na de vakantie komt ze bij een nieuwe juf terecht, die op haar beurt moet leren om met de levendige Vlinder om te gaan.

Dit boekje barst van de energie. Door de ik-figuur kruip je mee in haar lijf en voel je de vele prikkels en kriebels die ze voortdurend krijgt. Je kan je ook volledig inleven in haar karakter en gedrag. Als lezer voel je al hoe vermoeiend het leven van Vlinder kan zijn. En zo leeft ze elke dag.
De auteur is er op een wonderlijke manier in geslaagd om zich helemaal in te leven in Vlinder. Ze toont het dagelijkse leven van een vrolijk meisje met ADHD, dat gelukkig omringd is door volwassenen met veel begrip. Af en toe botst het wel met andere mensen, maar de positieve kijk van haar directe omgeving zorgt ervoor dat Vlinder vrolijk blijft. Het is ook fascinerend om even in de huid van Vlinder te kruipen en te lezen hoe intens ze in het leven staat.
De vlotte en levendige stijl van de tekst past perfect bij de levendige Vlinder. Kleurrijke pittige illustraties verluchten het geheel.
Een verrassende en levenslustige kijk op het dagelijkse leven van een meisje met ADHD.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Miriam Bruijstens

Illustrator
Iris Boter   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2021

ISBN
9789000374007

Aantal pagina's
103

Prijs
€13,99