Vleugels van Papier

Coverafbeelding van: Vleugels van Papier

Trefwoord(en)
vluchtelingen
vluchten
ridders
missen
knutselen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Amina heeft op school over ridders geleerd en weet zeker dat zij zelf ook een ridder wil worden. Als haar vriend Yunus zegt dat meisjes geen ridder kunnen worden, doet Amina extra haar best om het tegendeel te bewijzen.

Irfaan is gevlucht uit zijn land. Hij mist zijn Baba en vraagt zich af of hij hem ooit nog zal zien. Wanneer hij te horen krijgt dat als hij 1000 kraanvogels vouwt zijn wens zou kunnen uitkomen, begint hij aan deze moeilijke opdracht. Zal hij zijn Baba snel terug zien?

Een superdiverse maatschappij verdient superdiverse kinderboeken. Bij Studio Sesam hebben ze dit begrepen. Ze maken werk van mooie kinderboeken die verhalen van over heel de wereld vertellen. De personages zijn vluchtelingen, nieuwkomers maar vooral kinderen. In eenvoudige zinnen wordt hun ingrijpende verhaal verteld. Hoewel ze een ongewoon verleden hebben, zijn het gewoon kinderen met gewone kinderdromen en gewone kinderangsten. De eenvoudige tekeningen in Vleugels van papier zijn zwart-wit en dragen het verhaal mee. Net als het verhaal zijn ze fantasierijk en vol gevoel. De kleurrijke tekeningen van Ridder van karton zijn ideaal voor jonge kinderen. Beide verhalen zijn even alledaags als ze ongewoon zijn. Kleine details zoals het meisje dat ridder wil worden, maken het verhaal extra interessant. De verhalen zijn vergezeld van een eenvoudige uitleg om een origamihappertje en ridderaccessoires te maken.

Mathilde Lemm - maart 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Sari Mar Cetinel

Uitgeverij
Studio Sesam   


Reeks
Superdiverse kinderboeken

Jaartal
2017

ISBN
9789082345582

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,95