Vitus en een mysterie zo groot als het heelal of misschien nog groter

Coverafbeelding van: Vitus en een mysterie zo groot als het heelal of misschien nog groter

Trefwoord(en)
humor
vriendschap
mysteries
tijdreizen
familie

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Vitus is de zoon van een begrafenisondernemer. Als hij op een dag in het ouderlingentehuis mee een lichaam moet gaan ophalen, is hij getuige van een mysterie. Dan komt zijn nichtje, dochter van een topspionne, logeren. Samen zoeken ze naar een verklaring van het mysterie terwijl aan de sterrenhemel een vreselijke voorspelling verschijnt. Vitus vindt het onzin. Maar is dat wel zo?

Dit boek bevat een knettergek verhaal met een soort humor waar de lezer ofwel volledig in mee gaat ofwel zich aan ergert. Er is geen tussenweg. De lezer moet de gebeurtenissen gewoon over zich heen laten komen en er de humor in vinden anders zal hij/zij het boek al snel naast zich neerleggen.
Het verhaal is in dagboekvorm geschreven. Het is Vitus zelf die het dagboek bijhoudt en er de gebeurtenissen in opschrijft. Het is dus vanuit zijn standpunt dat de lezer het verhaal voorgeschoteld krijgt.
De personages zijn zonder uitzondering heel karikaturaal geschetst en enige schroom of respect voor overleden mensen is totaal afwezig.
Hier en daar zijn kleine eenvoudige zwart-wit illustraties opgenomen (alsof Vitus ze zelf in zijn dagboek heeft getekend). Ook tekstballonnetjes die betrekking hebben op het verhaal komen voor of vetgedrukte woorden of zinnen om iets te benadrukken.
Voor liefhebbers van een bijzonder soort humor waarbij de realiteit helemaal niet van  belang is.

Pol Van Damme - september 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Sofie Leyts

Uitgeverij
Van Halewyck   


Jaartal
2018

ISBN
9789461318343

Aantal pagina's
343

Prijs
€15,99