Vissenkind

aanrader Coverafbeelding van: Vissenkind

Trefwoord(en)
koningen
kinderen
liefde
opgroeien
loslaten

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Er was eens een koning en een koning. Zij leefden gelukkig samen. Toen de koning jarig was, wilde de koning hem een cadeau geven. Maar wat? De koning wilde een kind van de koning. Maar dat ging zo maar niet. De koningin en de koningin, hun buren, wisten er wel raad op. Een vissenkind zou het worden. Het vissenkind groeide op en de liefde ook, dag na dag. Tot het vissenkind groot was en de wereld naar hem lonkte…

Tim Gladdines schreef een verrassend, hedendaags sprookje over liefde en ouderschap, over liefde geven en over loslaten, over opgroeien en over je eigen weg gaan. En over zoveel meer.
In een licht afstandelijke schrijfstijl componeert hij een verhaal dat je helemaal in de ban houdt. Het ontwikkelt zich gestaag; hij neemt de tijd om de zaken in detail te bespreken, waardoor je als lezer in het verhaal gezogen wordt. Tegelijkertijd maakt hij tijdsprongen die het verhaal een goed ritme meegeven. Zo boeit hij jonge lezers maar even goed volwassenen en nog jongere kinderen die voorgelezen worden. Want als voorleesverhaal in episodes is dit eveneens perfect.
Ook knap hoe de auteur speelt met genderrollen zonder dat het belerend of nadrukkelijk wordt.
Astrid Verplancke geeft dit innemende verhaal de beelden die het verdient. Zij schildert, tekent en componeert prenten in verschillende stijlen die elkaar perfect aanvullen. Humor, beleving en sfeer gaan daarbij hand in hand. Zij tekent met speelse lijnen uit de losse pols en schildert met ruwe borstelstreken prenten die je verbeelding aanwakkeren. Verrassende perspectieven en uitvergrotingen maken duidelijk dat er meer te zien is dan er staat. Ook mooi hoe zij eenvoud bewaart in de kleuren: blauw en geel op wit. Niets meer, niets minder, netjes in balans.
Dries Desseyn giet dit alles in de juiste vorm, zodat het gehele boek oogt als een hebbeding dat je niet wil missen. Als een pakkend geheel waarbij tekst en illustraties elkaar aanvullen en versterken.
Daarom een terechte aanrader!

Eric Vanthillo - januari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tim Gladdines   

Illustrator
Astrid Verplancke   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2019

ISBN
9789462914391

Aantal pagina's
72

Prijs
€17,95