Visje het visje

Coverafbeelding van: Visje het visje

Trefwoord(en)
anders zijn
dierenliefde
wedstrijden

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Visje is een jonge gup van Piet. Maar die vindt Visje maar niks en dat maakt Visje erg verdrietig. Ook de andere vissen van Piet vinden Visje niks waard. Zelf zijn ze heel speciaal, met mooie vinnen, een lange staart of prachtige kleuren. Piet wil Visje weghalen, maar die verstopt zich zodat hij toch kan blijven. Wanneer er mensen naar de vissen komen kijken, is een kleine jongen erg enthousiast. Zo enthousiast, dat Piet hem een vis belooft. De jongen, Jop, mag er zelf eentje kiezen. Visje wil zo graag mee met Jop dat hij zomaar een koprol maakt. Waardoor Jop hem onmiddellijk kiest. Tot grote verbazing van Piet. Bij Jop heeft Visje het naar zijn zin want de andere vissen van Jop zijn heel lief voor hem. En dan begint Jop te groeien, en mooi te worden. Zo mooi, dat Jop hem meeneemt naar een wedstrijd. En weer zal Piet vol verbazing staan kijken.

Dit verhaal heeft een moraliserend trekje, maar dat stoort niet. De kleine vis past mooi in de rol van het lelijke jonge eendje dat in een zwaan verandert. Jop houdt van hem en gelooft in hem, dat maakt alles goed. Het kleine ongelukkige visje zal opgroeien tot een mooie vis met een verrassend kunstje.
De tekst leest vlot en is bedoeld voor jonge lezers (AVI 3/E3). De sfeervolle illustraties begeleiden het verhaal en tonen het opgroeien van de kleine vis.
Een vrolijke vissenvariatie op het verhaal van het lelijke jonge eendje.

Mik Ghys - augustus 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Gertrud Jetten   

Illustrator
Belinda Jordens   

Uitgeverij
Kluitman   


Reeks
Leren lezen met Kluitman

Jaartal
2019

ISBN
9789020678444

Aantal pagina's
30

Prijs
€8,99