Viruswereld

aanrader Coverafbeelding van: Viruswereld

Trefwoord(en)
virussen
ziekte
epidemie
medicatie

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Het boek bevat zes hoofdstukken waarin de lezer alles verneemt over virussen. Wat virussen zijn en hoe ze werken, hoe virussen zich verspreiden, hoe virussen je ziek maken en hoe je lichaam reageert, wat je kunt doen om virussen dwars te zitten, hoe vaccins ons beschermen en tot slot: hoe virusuitbraken ontstaan en wat we eraan kunnen doen. Een dankwoord en register sluiten het boek af.

Er valt heel wat te lezen en te leren in dit boek. Het is erg knap opgebouwd en legt stap voor stap uit hoe het met virussen gesteld is. De teksten zijn eenvoudig te lezen in een bijzonder makkelijk begrijpelijke taal. Met tal van voorbeelden en vergelijkingen maakt de auteur duidelijk wat virussen zijn en hoe ze te werk gaan. Ook het verschil met bacteriën wordt duidelijk uitgelegd.
Virussen hebben altijd bestaan en epidemieën en pandemieën zijn al vele malen voorgekomen in vroegere tijden.
Na het lezen van dit boek weet de lezer heel goed waarom hij/zij in de elleboog moet hoesten of niezen, afstand moet houden, een mondmasker moet dragen en zijn/haar handen regelmatig goed moet wassen. Ook waarom al die andere maatregelen nodig zijn om het virus een halt toe te roepen. Dit boek legt het allemaal op een rustige en gedegen manier uit. Niet enkel voor tienjarigen maar evengoed voor iedereen die wil weten hoe het nu eigenlijk zit met die virussen.
Eigenlijk zou dit boek in elke klaslokaal, in elke bibliotheek en in elk gezin een plaats  moeten krijgen.
Een actuele en erg nuttige aanrader!

Bekroond met een Zilveren Griffel 2022.

Pol Van Damme - juni 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Marc ter Horst   

Illustrator
Wendy Panders   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2021

ISBN
9789025774806

Aantal pagina's
125

Prijs
€19,99