Vik & Vik – een vieze dag

Coverafbeelding van: Vik & Vik – een vieze dag

Trefwoord(en)
vies
humor
fantasie
klussen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Vik&Vik is een soort klusdienst voor alle vuile opdrachten, 24u op 24u beschikbaar voor iedereen en elke klus. Niets is hen te vies of te veel. Met hun multifunctionele wagentje klaren ze elke vieze klus in een wip.
Want zoals het hilarische prentenboek opent: “Weet je, als het vuil is, als het plakt en stinkt, als het van snot en smurrie is, dan bel je Vik&Vik.”
Bij mevrouw Van Knol en haar zeven pony’s poetsen ze de tanden van mevrouw en ook van de pony’s, in de Bloemkoolstraat nr 33 redden ze het jongetje uit het toilet (zijn mama had hem bijna doorgespoeld), Meneer Groebel die van troep houdt, elke minuut één scheet laat, gruweltenen heeft en slechts één onderbroek, zetten ze professioneel onder een glazen stolp. En zo volgen nog vele klussen, de ene al viezer (en grappiger) dan de andere. Ook de oma in het spookhuis met vette spinnen in de gang en een takkenmonster in de kelder wordt geholpen. En zelfs de immer propere familie Von Pronk die eindelijk graag eens een beetje vuil wil zijn, dat is een klus naar hun hand. Tot slot: de klas kinderen die een dagje in het bos hebben gespeeld… In de poetsmachine.

De tekenaar, Melvin, is niet vies van overdrijving. Zijn groteske prenten vol expressie en leven prikkelen je fantasie en doen je details ontdekken die je niet voor mogelijk had gehouden. Zijn fantasie is grenzeloos en doet je voortdurend schateren van plezier.
De eenvoudige tekst bij de prenten is mooi in balans. Boonen schrijft met vlotte pen originele zinnen die je met plezier (voor)leest.
Duidelijk een ode aan de fantasie, voor wie geen boodschap heeft aan subtiliteit maar zich graag overgeeft aan de hilariteit en de overdrijving.

Eric Vanthillo - mei 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Stefan Boonen   

Illustrator
Melvin   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2024

ISBN
9789462917620

Aantal pagina's
30

Prijs
€18,95