Vieze versjes

Coverafbeelding van: Vieze versjes

Trefwoord(en)
humor
versjes
rijmen
vies
stout

Genre
poëzie

Vanaf
5 jaar

Juffrouw Lies
vindt het vies
als ik in de bosjes p…
Ik ben Joep
en ik roep:
‘Wees blij dat ik er niet in p…’
Dit en zoveel meer ‘ondeugende’ versjes met in te vullen rijmwoorden vind je terug in dit speelse prentenboek vol hilarische humor.
Over papa die het stinkende zusje altijd scheetje noemt, over protjes laten, over buurvrouwen met dikke konten, over hondendrollen, paardenvijgen en vogelflatsen, over snotjes uit neuzen, over de reus – smerige Erik – met een neus-snuit-probleem, over de andere reus – stinkende Stan – en hoe het dorp hem wist te wassen, en over zoveel meer. Met ook een stoute dingen-verbindingsspel op rijm, een recept voor een taart als je koelkast leeg is, en tot slot nog enkele allervieste woorden om te fluisteren…

Het ganse boek biedt je non-stop taboeloos spreek- en verzinplezier. De teksten zijn vinnig, speels en ritmisch. Meer nog dan een leesboek is dit een spreekboek. Want je wordt voortdurend uitgedaagd om die heerlijke ‘stoute’ woorden uit te spreken. Met veel ironisch gelach en stiekem gegrinnik tot gevolg.
De felle, uitbundige kleuren en de expressieve figuren kloppen perfect hierbij. Alsook de flitsende vormgeving van Aurelie Mathys voor Studio Lannoo.
Met dit originele verzenboek scoor je zeker bij het jonge grut. Terwijl het oudere grut zich heimelijk zal amuseren bij zoveel ondeugends.
Heerlijke overdrijving voor iedereen!

Eric Vanthillo - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Naomi Tieman

Illustrator
Emanuel Wiemans   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401473927

Aantal pagina's
30

Prijs
€12,99